måndag 30 september 2013

Amerikanska Revolutionen

Amerikanska revolutionen startade år 1775. 1756 så började ett krig mellan Storbritannien och Frankrike, vilket handlade om vem som skulle styra världshaven.
Det blev Storbritannien som vann.
Efter det blev Storbritannien mycket fattigare, och var tvugna att göra något åt det. Storbritannien hade monarki, en kung som hette Georg III och han tyckte att de som bodde i kolonierna i nordamerika skulle börja betala skatt. Det gick de inte med på.
Kolonisterna startade något som kallades 'Boston Tea
Party'. Då tyckte kungen att kolonisterna skulle betala te skatt. men det ville de inte. Kungen startade krig. Kolonisterna ville vara med och bestämma. Kriget påbörjade och efter ett tag kom fransmännen in och hjälpte kolonisterna. Usa vann kriget och blev självständigt. De fick republik och deras president hette Georg Washington. Kolonisterna hade skapat en slags revolution. Usa förändrades det blev religionsfrihet och alla blev lika mycket värda.


Jag tycker

Om Frankrike och Storbritannien hade kommit överens från första början skulle det inte blivit krig, och då skulle inte Storbritannien förlora så mycket pengar. Då skulle inte heller Georg III kräva av kolonisterna att de skulle betala vanlig skatt och te skatt. Vilket skulle leda till inget krig mellan kolonisterna och Storbritannien. De kunde bara ha delat så de fick en liten del av världshaven var.

Om jag var kung så skulle jag nog inte sagt att kolonisterna skulle betala skatt. Det leder bara till krig.








http://sv.wikipedia.org/wiki/Amerikanska_revolutionen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar