måndag 14 oktober 2013

Google drive av : Ronja, Felicia,

Charles Darwin var en Engelsk naturforskare som som levde på 1800 talet. Han var biolog, zoolog, geolog, teolog och forskare. Darwin ville utforska världen så han gav sig ut på en världsomsegling med skeppet Beagle till Galapagosöarna för att utforska olika arter. Han samlade in växter och djur och tog med sig hem till England.
Han utforksade allt och upptäckte många olika djurarter på Galapagosöarna så han kunde studera dem hemma. Djuren hade anpassat sig till naturen. När Darwin kom tillbaka till England  så skrev han en bok. Boken hette ‘The origin of Species’. I boken så skrev han om alla arter som han hade sett på Galapagosöarna.  Darwin var helt säker på att människan ursprungligen kommer från aporna. Det skrev han också i sin bok. Folket tyckte han var konstig och började kalla han för ‘apmannen’. Kyrkan protesterade och trodde inte på hans teorier. De trodde på att gud hade skapat människan och jorden, och inte att vi kommer från aporna. Det var inte förrens han dog som kyrkan förstod att han hade rätt. Han blev begravd på West minister Abbey. Där ligger många andra stora och viktiga personer begravda.




I naturen finns det är överproduktion som kallas Maskrosen den släpper ut många pollen som det kallas som vissa är alergiska mot.
Det är en viss konkurrens mellan Rävarna alla vill vissa upp sig att de kan slåss så hanarna brotas för att vinna honan.
Tigren anpassar sig till naturen när han går i de höga gräset.
Snäckorna varierar eller som det heter Variation och det menas med att dom är inte alltid lika dana utan vissa har nån färg och andra har olika färger.
Det är viktigt med olikheter och Variation , för att just en ska passa en annan.
Mutation är bra och dåligt. En Kameleont har verkligen anpassat sig til naturen eftersom det kan skifta färg. Om vi då säger tigrar. De lever bara i väldigt varma länder där det är grönt och fint hela året om. De har ränder på kroppen och det gör det mycket svårare för andra djur att se den.
Biologisk mångfald, flera olikheter av samma art.


Darwins finkar är exempel på  ‘’Anpassning’’. Anpassning är något Darwin upptäckte under sin resa på Galapagosöarna när han såg på några fåglar som inte hade samma näbb och hur olika kroppsformer dom hade. Detta är ett bevis på att Darwins teorier är sanna. Några andra bevis som finns är fossilerna. En fossil är ett avtryck av ett djur som levde för hundra år sedan, fossilen är ytligare ett bevis på Darwins teori, i fossilern så har forskare kunnat se DNA:t och hur arterna har förändrats genom åren och hur den såg ut förr.

I Darwins bok ‘’The origin of species’’ så skrev han om vad han trodde människan kom ifrån,  i hans teori så trodde han att alla djuren kom från ett så kallad ‘’familje träd’’ där vi kan ha varit en apa från första början.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar