torsdag 6 mars 2014

(Nyheter) Vad händer i Ukraina?

Rysslands soldater går runt på gatorna i Ukraina, och allt handlar just nu om halvön Krim. Inget folk kan röra sig hur dom vill i Ukraina längre. Oroligheterna beror på att landet är delat i två delar. De som vill vara ryska och de som vill vara med i EU. Krim tillhör Ukraina, men Ryssland har sin militärbas där. Den Ryska presidenten Putin vill ha kvar sin militärbas där, fast den ligger på Ukrainsk mark. Ryssland har skickat massor av soldater till Ukraina. EU och Usa försöker stoppa bråket mellan de två länderna. De har sagt till Putin att sluta skicka soldater. De som vill vara ryska bor på östra sidan, och de som vill vara med i EU bor på västra sidan.

Eget resonemang!

Är det bra att andra länder lägger sig i?
Jag tycker inte det är bra att andra länder lägger sig i. Ryssland kanske blir så irriterad så de skapar krig, bara för andra länder.


Hur löser man problemet?
Vi i alla andra länder kan nog inte göra så mycket, utan något av länderna måste ge sig eller komma överens.


Kan sverige känna sig hotad? Är det bra att vi tar fram våra militärflygplan?
Ukraina ligger inte så långt ifrån Sverige.


(Inte klar)






2 kommentarer:

  1. Väldigt bra skrivet gillar hur du satt ihop din text på vad som försigår i ukraina.
    När du skriver ditt eget resonemang tycker jag att du kan skriva en kort text om vad just du tycker om hela situationen och hur du ser på problemet.
    Annars var det väl skrivet :D

    SvaraRadera
  2. Ronja, du har en bra bakgrund om vad det är som händer i Krim och vilka det är som är inblandade. Både personer och länderna som är inblandade har du skrivit och var, när och hur finns också med.
    Ditt resonemang och dina källor kan du utveckla, men eftersom du inte är färdig så kan jag förstå att du har lite kvar att göra. Men det du skrivit hittills tycker jag är bra skrivet!

    SvaraRadera