måndag 8 september 2014

Insändare

Nytt betygsystem i skolan!

Alla elever från klass 6-9 i alla grundskolor i Sverige får betyg. Det är bra med betyg, men det är själva betyg systemet som inte är så bra. Så vad är det egentligen som inte är bra?

 Det nya betyg systemet består av bokstäver från A-F. Det som jag tycker är dåligt är att det är väldigt svårt att få högsta betyg, A.  Varje område i varje ämne bedöms med massa små betyg. Problemet är att om man har fått betyg A i alla områden förutom ett område så får man slutbetyg C eller D. Så att man måste få A i alla områden för att få slutbetyg A. Det är inte rättvist för det kanske är någon som är jätte bra på allting förutom en enda liten sak. Då får den ändå inte högt betyg. Det var mycket lättare att få högt betyg när man hade de andra systemen. Fast det är inte bara nackdelar med de nya betygen. Dem gör ju att man kämpar mycket mer än vad man gjorde förr, och vilket också leder till mycket duktigare elever i skolan.

 Jag tycker att det är bra att man är aktiv i skolan men med detta systemet så kämpar man för mycket. Så därför hoppas jag att någon tar tag i detta. Kom med ett bättre system!


















2 kommentarer:

  1. Jag tycker att du har en lockande rubrik, och jag vill läsa vidare. Du har med alla delar som ska finnas med i en insändare, alltså inledning, huvudtext och en avslutning.
    Du har bra åsikter och ett bra argument, men till nästa gång skulle du kunna ha lite fler för att låta ännu mer övertygande. Du förklarar tydligt och enkelt, och man förstår vad du menar och vad du tycker.
    Avslutningen och inledningen binds ihop på ett bra sätt, tycker jag. Du har delat upp texten i stycken, vilket är bra, och man ser tydligt de olika delarna i texten.
    Språket är bra, och det finns inga stavfel, eller fel med punkter osv.
    I helheten är det en bra artikel, så bra jobbat Ronja! :)

    SvaraRadera
  2. Din rubrik passar bra om vad du skrivit om, men du kanske hade kunnat göra den mer unik. Man blir inte jätte lockad av rubriken men man känner att man vill läsa vidare och se vad du har att säga. Du har fått med inledning, huvudtexten och avslutningen.
    Du förklarar bra om vad du har för åsikter och hur du känner och tänker, din styckeindelning är bra och din text är kort och lättförstådd. Texten håller sig på den röda tråden och du börjar inte skriva om annat, din inledning och avslutning hänger ihop bra, men det kunde varit mer beskrivet.
    Vad jag ser är din text "ren" och fin, inga skrivfel och du är bra med att ha med stor bokstav och korta meningar på rätt platser.

    Din insändare har en bra helhet, mycket bar jobbat Ronja! :D

    SvaraRadera