måndag 1 september 2014

The great debaters film recension

Filmen kom ut år 2007 och är baserad på en verklig historia. Den handlade om tre elever vars namn var Henry Lowe,Samantha Booke och James Farmer Jr som gick på Wiley College i Marshall,Texas och även deras lärare Melvin B. Tolson. Filmen utspelar sig runt mitten av 1900-talet. På den tiden så var svarta inte värda så mycket som de vita  och de vita hade bestämt att svarta inte fick gå på samma skola som de vita. Mr. Tolson hjälpte de tre eleverna att börja debattera om att svarta är lika mycket värda. De var dem första svarta som någonsin debatterade mot vita. De vann väldigt många debatter och förlorade bara en enda gång. Deras lärare Mr. Tolson är väldigt självsäker och ganska sträng av sig. Han gav inte upp vad som än hände. Det gjorde elevernas självförtroende mycket starkare också.


James Farmer Jr. var en student på Wiley college som gjorde väldigt bra ifrån sig i skolan. Han var bara 14 år. Hans pappa var professor, vilket gjorde att James hade ganska mycket press på sig i skolan. James var ganska blyg av sig. Han tyckte om Samantha väldigt mycket.

Henry Lowe var en av de tre eleverna som debatterade. Han säger inte så jättemycket, utan han är mest tyst. Det är för att han är van vid att gå sin egen väg.


Samantha Booke är en tjej som flyttade till Wiley college när dem skulle börja debattera. Hon är väldigt snäll. Tidigare hade det bara vart killar i debattlaget. Hon blev den första kvinnan/tjejen som var med. Alla tre debatterade bra, men hon var absolut den bästa.


Jag tycker att filmen var bra. Eftersom att de hela tiden försöker visa att det kvittar vilken hudfärg man har.I filmen så fanns det en scen när några vita håller på att bränna upp en oskyldig svart för de inte tyckte att den var värd någonting. De vita tyckte då att det var helt okej. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar